Gävle: Buss i diket utmed E4

2298
Foto: Roger Nilsson

Vid 09:30-tiden på lördagsförmiddagen inkom larm gällande en bussolycka på E4 strax norr om Gävle.

Enligt de första uppgifterna ska en buss ha kört av vägen och kolliderat med några träd cirka 3-4 kilometer norr om Gävle. Enligt Tommy Törling, inre befäl på Gästrike Räddningstjänst, ska 10 personer ha färdats i bussen. Bussen har inte tippat utan står på hjulen cirka 15 meter från vägen.

Ambulanser samt räddningstjänst från Bergby, Gävle samt Sandviken har larmats till platsen. Det är ännu oklart om några personer kommit till skada.

Vid kl 10:10 uppgav Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisen region mitt, att föraren förts till sjukhus med ambulans. Man kunde senare konstatera att det förutom föraren fanns elva passagerare ombord. Av passagerarna var nio ungdomar och av dessa har fem fått föras till sjukhus.

Polisen meddelar att det är mycket halt på olycksplatsen och man har underrättat Trafikverket om detta.

Trafikverket uppger att vägen stängts av i norrgående riktning och förväntas vara så fram till preliminärt kl 11:30.

Foto: Roger Nilsson
- Annons -