Norrala: Personbil sladdade in i mitträcket

766
Foto: Daniel Sjöholm

Vid kl 20:50 på fredagskvällen inträffade en singelolycka på E4 i höjd med Norraladalen norr om Söderhamn.

Det var i norrgående riktning som en bilist fått sladd och kört in i mitträcket. Olyckan inträffade precis då man mötte räddningsfordon från den tidigare olyckan som inträffat strax norr om denna. Räddningstjänsten kunde därför vara på plats inom nångra minuter efter att man vänt vid trafikplats Styvje.

I fordonet färdades en vuxen samt två barn som klarade sig helt utan fysiska skador. I samband med att man arbetade på platsen stängde man av ett körfält i norrgående riktning. Detta var dock inte helt oproblematiskt då olyckan skett precis i backen i Norraladalen och den svåra halkan gjorde att lastbilar hade stora problem med att ta sig upp för denna, detta då hastigheten sjönk markant förbi olycksplatsen.

Räddningstjänsten försökte via åkeririksen på komradion informera om att tung trafik kunde hålla farten uppe förbi platsen. Någon som helt går emot vad man i normala fall önskar av passerande trafikanter. Man fick även hjälp med att sprida budskapet i speciella grupper på Facebook för yrkestrafikanter, så som Truckers Paradise och Trafikläget för yrkeschaufförer.

Vid kl 21:30 hade man fått undan fordonet och lämnat platsen.

- Annons -