Vallvik: Olycka med tankbil vid Maråker

1587
Foto: Daniel Sjöholm

Vid kl 20:40 på tisdagskvällen larmades ambulans och räddningstjänst till en olycka med en tankbil på väg 583 mellan Ljusne och Axmartavlan.

Man fick på väg fram till olyckan reda på att fordonet i fråga var lastat med tallolja och att släpet tippat i diket. Vid framkomst visade det sig att chauffören i fråga klarat sig fysiskt oskadd och ambulansen kunde ganska snart lämna.

Vägen stängdes av och räddningstjänsten undersökte om det uppstått något läckage från det välta släpet. Enligt Jan Eriksson, insatsledare på räddningstjänsten i Söderhamn, kunde man inte se några läckage på de delar av tanken som var synliga.

Då aktuell vägsträcka vid olyckstillfället var omledningsväg för E4 som var avstäng på grund av efterdyningarna av en tidigare olycka uppstod snabbt långa köer på platsen. Trafikverket tog i samråd med väghållaren relativt snabbt beslut om att häva avstängningen på E4 mellan Axmartavlan och Tönnebro för att lätta upp det anstränga trafikläget.

Foto: Daniel Sjöholm
- Annons -