Söderala: Uthusbrand i Askesta

1033

Vid kl 05:20 på onsdagsmorgonen upptäckte boende att det brann i ett uthus intill deras boningshus i Askesta, Söderala.

Räddningstjänsten åkte till platsen och möttes av en fullt utvecklad brand som hotade att sprida sig till själva boningshuset. Man påbörjade arbete med att förhindra branden från att sprida sig och lyckades även med detta. Strax efter kl 06:00 rasade uthuset ihop och man bedömde då att man hade branden under kontroll.

I det intilliggande boningshuset bodde ett äldre par som var fysiskt oskadda. Efter att ha kontrollerats av ambulans körde polisen de båda till anhöriga.

Söderhamns hel och deltidskår bekämpande branden tillsammans med förstärkning i form av tankbil från Bollnäs. I uthuset fanns även ett garage i vilket en bil stod parkerad. Brandorsaken var i skrivandets stund okänd.

- Annons -