Bergby: Större olycka på E4

2364

Strax efter kl 12:00 på tisdagen larmades ett större räddningsstyrka till en större olycka på E4 i höjd med Axmartavlan.

Polis och flera ambulanser åkte till platsen tillsammans med räddningstjänst från Bergby, Gävle och Söderhamn. På plats var fyra lastbilar samt tre personbilar inblandade i olyckan som skett i södergående riktning precis norr om Axmartavlan.

Olyckan inträffade då en personbil skull svänga av i Axmartavlan. Denna personbil blev då påkörd bakifrån av en lastbil som inte hann få stopp. Den påkörda personbilen for då in i en framförvarande taxi. Efter kollisionen körde lastbilen över mitträcket och hamnade i mötande körfält. Dessbättre kom ingen trafik i motsatt riktning i samband med detta.

Flertalet efterföljande fordon började bromsa in på grund av olyckan och i samband med detta blev ytterligare tre lastbilar och en personbil inblandade. En lastbil som hann få stopp blev påkörd bakifrån av en bilist som senare visade sig vara under 18 år och sakna körkort. Den personen är nu misstänkt för olovlig körning.

Två lastbilar hamnade i diket efter att man väjt för de andra fordonen. Vittnen uppger att chaufförerna av de båda lastbilarna som hamnade i diket tack vare sina undanmanövrar undvek att köra på de fordon som fanns på vägen.

Två personer har efter olyckan förts till Gävle sjukhus för vård. E4 var till en början helt avstängd i södergående riktning men har senare kunnat öppnas igen med begränsad framkomlighet. I samband med att de två dikeskörda lastbilarna ska bärgas kommer vägen att stängas av igen.

- Annons -