Bergvik: Frontalkollision på väg 588

1820

Vid 17-tiden på fredagen larmades polis, ambulans och räddningstjänst till en trafikolycka på väg 588 i Bergvik utanför Söderhamn.

Det var strax norr om infarten till Bergviksskolan som en personbil kommit över på fel sida och frontalkolliderat med en mötande bil. Ett vittne som låg bakom bilen som kom över på fel sida uppger att fordonet varit över på fel sida flera gånger mellan infarten till Variant och olycksplatsen. Man har även uppfattat det så som att föraren suttit och tittat på sin telefon i samband med detta. -Jag började blinka med hellyset när jag såg att man kom över i mötande körfält men det small ändå, säger vittnet. Föraren i det mötande fordonet har även hon uppgett att hon såg föraren av den andra bilen sitta med en telefon framför ansiktet då kollisionen inträffade.

Totalt var tre personer, två vuxna och ett barn, inblandade i olyckan. En äldre kvinna som färdades i fordonet som blev påkört fördes till sjukhus med ambulans då hon chockats och klagade på nacksmärta. I samband med räddningsarbetet stängde man av vägen helt för övrig trafik.

Polisen kommer att utreda det hela vidare då en av förarna misstänks för vårdslöshet i trafik.

- Annons -