Gävle: Slamsug beskjuten i Andersberg

356
Foto: Roger Nilsson
Foto: Roger Nilsson

En polisinsats skedde under onsdagen på Vinddraget i Andersberg, Gävle, efter någon form av skottlossning.

På platsen hade en lastbilschaufför som fanns i området för att suga rent dagvattenbrunnar blivit beskjuten. Enligt uppgift ska detta ha skett efter att chauffören bett några personer att flytta på sig. Vid beskjutningen krossades en sidoruta samt en backspegeln på lastbilen.

Klockan 13:22 hämtades två personer till förhör i en lägenhet på Vinddraget misstänkta för försök till grov misshandel. Polisen har tekniker på plats som genomför en teknisk undersökning av brottsplatsen.

Inga personer har blivit skadade och polisen har säkrat och beslagtagit en soft air gun och en batong från gärningsmännen. Det troliga är att man har skjutit med det vapnet.

- Annons -