Nya brandstationen i Storvik invigd

1110
Foto: Daniel Sjöholm

Vid kl 16:00 på fredagen lämnade räddningstjänsten i Storvik sin gamla brandstation på Magasinsgatan och flyttade till sina nya lokaler.

Den tidigare brandstationen på Magasinsgatan var trång och det fanns en hel del att önska gällande arbetsmiljön. Under flera år har man försökt få till en lösning och idag kom äntligen dagen då man flyttade till nya lokaler.

Vid kl 16:00 på fredagen rullande brandbilarna från den gamla stationen till den nya som är belägna i Televerkets gamla lokaler i en byggnad mellan Landsvägen och Gruvgatan i Storvik. Lokalerna hyrs av det lokala företaget Storviks Maskinservice. De nya lokalerna är ett rejält lyft på alla punkter och brandmännen i Storvik hurrade glatt då glasen höjdes i en gemensam skål då brandstationen förklarades invigd.

Utöver de nya lokalerna har man sedan en kort tid tillbaka även fått tillökning i fordonsflottan på stationen. Det handlar om en lastväxlare som Gästrike Räddningstjänst köpt från industribrandkåren på BillerudKorsnäs i Gävle och placerat i Storvik. Detta ihop med de nya lokalerna gör att brandmännen ser ljust på framtiden och man hoppas nu att intresset för att bli brandman i Storvik ska öka hos lokalbefolkningen.

För de som är nyfikna på den nya stationen lovar Gästrike Räddningstjänst att man kommer att ha ett öppet hus senare under våren. Information om detta kommer att kommuniceras vid senare tillfälle.

- Annons -