Rengsjö: Villa förstörd i brand

4485

Vid kl 20:50 på lördagskvällen larmades räddningstjänsten till en brand i en villa på Virkesvägen i Rengsjö.

Enligt de första uppgifterna till SOS 112 skulle det brinna i ett kylskåp i den aktuella villan. Dock är det i nuläget oklart om det var i kylskåpet branden startade eller i murstocken som fanns bakom detta.

När räddningstjänsten anlände till platsen påbörjade man släckning invändigt med hjälp av rökdykare. Senare insåg man dock att branden skulle bli svår att få kontroll över varpå man till slut fick avbryta insatsen inne i villan.

Förutom styrkan från Bollnäs, som initialt larmats, fick man senare hjälp från hel och deltidskåren i Söderhamn, Alfta, Arbrå samt ledningsstöd till platsen. Kl 22:00 valde man även att gå ut med ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten, för Rengsjö. Detta då det var kraftig rökutveckling som drev in över mot övriga delar av området.

Vid kl 22:30 slog lågor ut genom taket på villan och Jan Eriksson, insatsledare på räddningstjänsten, konstaterade då att villan var helt bortom räddning. Då det rör sig om en tegelvilla, och att det brunnit hål i taket, ska det inte vara någon risk för att branden ska sprida sig.

De personer som ska ha befunnit sig på adressen kunde ta sig ut hur huset utan fysiska skador.

- Annons -