Söderhamn: En brännskadad i brand

4380

Strax före kl 21:00 på lördagskvällen larmades räddningstjänsten till en brand i en byggnad i Nyhem utanför Söderhamn.

När räddningstjänsten anlände till platsen hade man en fullt utvecklad brand i en byggnad innehållande förråd samt bastu. Enligt Dan Bergh, insatsledare på räddningstjänsten i Söderhamn, inriktade man sig  direkt på att förhindra branden från att sprida sig till ett boningshus och garage som stod på var sin sida om byggnaden som brann.

Enligt uppgift ska man ha använt bastun tidigare på kvällen och med all sannolikhet är det där branden startat. Polisen uppger att det inte finns någon misstanke om brott i samband med branden.

Då branden upptäcktes ska man ha försökt släcka denna och i samband med detta brännskadades en person. Enligt uppgift på platsen handlar det om brännskador i ansikte samt händer och personen i fråga har förts med ambulans till Gävle sjukhus för vård. På söndagsmorgonen uppgav region Gävleborg att personen i fråga, en man i 50-årsåldern, är allvarligt skadad och han vårdas fortsatt på Gävle sjukhus.

Brandmän från hel och deltidskåren i Söderhamn arbetade vid 22-tiden med eftersläckning.

- Annons -