Norrala: Ambulans körde ut för kant

2987

Vid 18-tiden på tisdagen larmades räddningstjänsten till Lötvägen i Vågbro där en ambulans kört ut för en kant och blivit hängande på underredet.

Ambulansen hade varit vid en intilliggande fastighet och hämtat en patient när olyckan var framme. När man skulle åka från platsen svängde man runt hörnet på fastigheten och ut för en kant till nedfarten mot några garage. Man blev hängande på kanten med framhjulen ungefär 1,5 – 2 meter över marken. Enligt Dan Bergh, insatsledare på räddningstjänsten i Söderhamn, var det nära att ambulansen tippade ner för kanten.

När räddningstjänsten anlände till platsen befann sig patient och personal kvar i fordonet. Detta då man inte ville riskera att fordonet skulle tippa över kanten om vikten förflyttade sig i ambulansen. Bärgningsbil larmades till platsen tillsammans med ytterligare en ambulans. När bärgningsbilen anlände hade räddningstjänsten dock redan säkrat ambulansen och även fått den från kanten.

Dan Bergh, insatsledare på räddningstjänsten i Söderhamn, uppger att man tidigare varit på platsen på en liknande olycka med en personbil. Det finns inget räcke eller annat som markerar kanten och nivåskillnader ner till garagen.

–Jag misstänker att det kommer inträffa ytterligare incidenter här om platsen inte märks ut, säger Dan Bergh, insatsledare på räddningstjänsten i Söderhamn.

- Annons -