Söderhamn: Lastbil tappade schaktmassor

908
Foto: Daniel Sjöholm

Vid kl 09:15 på måndagen fick räddningstjänsten in ett larm om att en lastbil tappat schaktmassor på E4 i höjd med Söderhamn.

Man åkte till platsen och kunde där konstatera att en lastbil drällt ut lera, grus och större stenar. Utsläppet började vid rondellen vid McDonald’s och fortsatt vidare ut på påfarten vid trafikplats Söderhamn Södra och en bit förbi utfarten vid trafikplats Söderhamn Norra.

Räddningstjänstens personal påbörjade sanering av vägen fram till dessa att väghållaren kom till platsen och fortsatte arbetet med att ta reda på materialet. De största stenarna var i storleksordningen som en knytnäve men det finns inga uppgifter om att några fordon ska ha fått skador i samband med händelsen.

Fordonet som tappat materialet fanns inte kvar på platsen.

Foto: Daniel Sjöholm
- Annons -