Gävle: Man gripen efter biljakt

113

Vid 01-tiden natten mot torsdag inleddes ett efterföljande på en personbil efter att föraren inte stannat när polispatrullen försökte stoppa denne på E4 i höjd med Gävle Bro.

Anledningen till att man först ville stoppa fordonet var att detta framförts i för hög hastighet. Föraren valde dock att inte stanna och färden gick in mot Gävle. Efter en tid tappade man ett däck och körde på fälgen varpå hastigheten sänktes kraftigt. Till slut tog det stopp på färden då man i låg hastighet körde av vägen.

I bilen fanns bara föraren, en man i 20-årsåldern, som greps på platsen och fördes till arresten i Sandviken. Bilen han körde har tagits i beslag och mannen är nu misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott, grov vårdslöshet i trafik samt grov olovlig körning.

- Annons -