Bollnäs: Bogsering slutade med brottsmisstankar

529

På fredagseftermiddagen upptäckte en polispatrull en pågående bogsering av en personbil mellan Alfta och Bollnäs som inte skedde inom lagens ramar.

Polispatrullen som mötte ekipaget konstaterade att hastigheten var högre än tillåtet varpå man vände för att kontrollera detta. Efter ett tag lyckas man komma ikapp detta och man bedömer att ekipaget färdats i en hastighet på cirka 80 kilometer i timmen.

Ekipaget svänger av på en grusväg i Söräng där det bogserade fordonet stannar utanför en bilverkstad med hjälp av en handbromssladd. När man undersöker fordonet konstaterar man att anledningen till handbromssladden var att fordonet saknade övriga bromsar.

Fungerande bromsar är dessvärre inte det enda som saknas i den här berättelsen då den bogserade bilens förare, en man född -00, är körkortslös. Daniel Wikdahl, presstalesperson på Polisen region mitt, uppger att personen i fråga därför rapporteras för olovlig körning.

Föraren av bilen som utför bogseringen, en man född -98, blir misstänkt för vårdslöshet i trafik.

- Annons -