Bergvik: Allvarlig olycka med fyrhjuling

6863
Foto: Daniel Sjöholm

Strax efter kl 19:00 på lördagskvällen larmades räddningstjänsten till en singelolycka med en fyrhjuling i Myskje mellan Bergvik och Mohed.

En person boende i området hade hört en smäll och gick ut för att titta vad som hänt. Man fann då en fyrhjuling stående mot räcket på den bro som går över Florån utmed gamla landsvägen mellan Bergvik och Myskje. Till en början trodde anmälaren att den eller de personer som färdats på fyrhjulingen lämnat platsen uppger polisen. Man tittade sedan över räcket till bron och såg då att det låg en person i vattnet cirka fem meter nedanför.

Man larmade då 112 samtidigt som man tog sig ner till personen och lyckades få upp denne ur vattnet. En polispatrull anlände senare till platsen och påbörjade vård av den drabbade innan räddningstjänst och ambulans anslöt. Efter att man fått upp personen transporterades denne med ambulans till Gävle sjukhus. Enligt de första uppgifterna på olycksplatsen ska personen i fråga ha ådragit sig allvarligare skador.

Till en början var det oklart om fler personer färdats på fyrhjulingen och hamnat i vattnet. Räddningstjänsten sökte därför av vattnet nedströms olycksplatsen men vid 20-tiden bedömde man att det inte fanns ytterligare personer i vattnet och räddningsinsatsen kunde avbrytas.

Foto: Daniel Sjöholm
- Annons -