Bollnäs: Trafikolycka på väg 50

573

Vid kl 11:40 på fredagen inkom larm gällande en trafikolycka på väg 50 mellan Bollnäs och Alfta.

Enligt de första uppgifterna skulle två personbilar ha frontalkolliderat i närheten av Sävstaås avfallsstation. Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till platsen och på plats kunde man konstatera att det rörde sig om en påkörning bakifrån. Två personer har förts till sjukhus med okända skador.

Senare under dagen uppger polisen att man kort innan olyckan försökt stoppa det fordon som körde in i den andra bilen i Alfta efter att allmänhet kontaktat polisen och uppgett att man misstänkte att föraren var narkotikapåverkad. I bilen som patrullen försökt stoppa färdades tre personer, föraren – en man i 25-årsåldern och två passagerare – en man i 20-årsåldern och en kvinna i övre tonåren.

Mannen som är i 25-årsåldern misstänks för grov vårdslöshet i trafik alternativt vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk, narkotikabrott innehav och två fall av vållande till kroppsskada. Han tas med för provtagning och bilen han körde är tagen i beslag.

I samband med räddningsarbetet stängde man av vägen helt i båda riktningar. Vid kl 12:25 kunde man åter öppna vägen.

- Annons -