Ljusne: Brand i flerfamiljshus

2252

Vid kl 11:20 på tisdagen larmades räddningstjänsten till en brand i ett flerfamiljshus på Alavägen i Ljusne.

På plats kunde man konstatera att det var kraftig rökutveckling från taket varpå rökdykare skickades i fastigheten. Inledningsvis trodde man att det brann i den lägenhet som finns på övre våningen men Hans Nyström, insatsledare på räddningstjänsten i Söderhamn, uppger att det visade sig vara på krypvinden det brann.

Vid kl 12:20 arbetade man med att från ett höjdfordon försöka släcka branden med hjälp av skärsläckare. Strax före kl 15:00 uppgav insatsledaren att branden var under kontroll och att man påbörjat bevakning samt hantering av restvärde i form av att bland annat försöka suga upp vatten. Hel och deltidskåren i Söderhamn har arbetat på platsen tillsammans med personal från räddningstjänsten i Bollnäs.

Hans Nyström, insatseldare på Räddningstjänsten i Söderhamn, uppger att man eldat i någon form av kamin i huset på förmiddagen. Man misstänker att det är en gnista, som i den tidvis kraftiga och byiga vinden som rådde på platsen,letat sig in under taket varpå en brand uppstod.

I fastigheten ska det finnas tre lägenheter varpå det ska ha pågått någon form av renovering i lägenheten på översta våningen. Byggnaden har fått omfattande brandskador på vinden och rök samt vattenskador i övriga delar. Inga personer kom till skada i samband med branden.

- Annons -