Glössbo: Blixtnedslag orsakade brand

2294
Foto: Daniel Sjöholm

Vid kl 15:40 på söndagen fick räddningstjänsten larm om en förmodad skogsbrand i Glössbo.

Anmälare kunde på håll se rökutveckling och lågor vilket man uppfattade som en brand i terrängen. När räddningstjänsten anlände till platsen kunde man konstatera att det brann i en hög med ris och annat bråte.

Fastighetsägaren uppger att blixten slagit ner i en lada en bit från gården. Han gick dit för att kontrollera det hela och upptäckte då ett mindre hål i plåttaket till ladan men konstaterade att det inte brann. När han återvände till gården upptäckte han att det börjat ryka och var en mindre brand i högen. Då han ändå tänkt elda upp denna senare i höst lät han branden fortgå och det var alltså denna brand som inringaren sett.

Räddningstjänsten lämnade platsen utan åtgärd.

- Annons -