Tönnebro: Motorcyklist krockade med personbil

1314
Foto: Daniel Sjöholm

Vid kl 12:15 på lördagen larmades polis, ambulans och räddningstjänst till en trafikolycka på väg 83 vid trafikplats Tönnebro.

Det var strax väster om rondellerna vid trafikplatsen som en motorcyklist kört omkull och kolliderat med en framförvarande personbil. Enligt polisen var kollisionen med själva personbilen inte speciellt kraftig och personbilen kunde köra från platsen för egen maskin.

Motorcyklisten som efter olyckan var vaken och talbar fördes med ambulans till Gävle sjukhus. I samband med räddningsarbetet stängde man av vägen helt fram till kl 13:00.

Troligtvis orsakades olyckan av att motorcyklisten tappat kontrollen då man kommit ut i lösgrus som fanns på vägbanan intill en lagad vägskada. Det fanns inga skyltar på platsen som varnade för detta och Trafikverket har kontaktat väghållaren för åtgärd.

- Annons -