Forsa: Frontalkollision på väg 84 – En avliden

2646

Strax före kl 16:00 på fredagseftermiddagen larmades ambulans och räddningstjänst till en trafikolycka på väg 84 mellan Hudiksvall och Näsviken.

Enligt uppgift ska två personbilar ha frontalkolliderat strax öster om Forsa kyrka. I de båda fordonen färdades totalt två personer som fördes till Hudiksvalls sjukhus efter att räddningstjänsten fått klippa upp båda fordonen. Det rörde sig om en man i 25-årsåldern samt en man i 55-årsåldern. Region Gävleborg meddelade senare under kvällen att den äldre av de båda männen avlidit till följd av olyckan. Den yngre mannen skadades lindrigt och har fått lämna sjukhuset.

Polisen uppger att de initiala uppgifterna rör sig om att en förare av ett fordon skall ha gjort en omkörning och i samband med detta kolliderat med ett mötande fordon. En anmälan är upprättad för att utreda olyckan.

I samband med räddningsarbetet stänges vägen av helt på platsen fram till 18-tiden.

- Annons -