Sandarne: Drunkningstillbud vid Stenö havsbad

2378
Foto: Daniel Sjöholm

Strax efter kl 14:00 på fredagen larmades ambulans och räddningstjänst till Stenö havsbad med anledning av ett drunkningstillbud.

Två personer, en vuxen och ett barn, hade hyrt en varsin kajak som man gett sig ut på vattnet med. I samband med att man befann sig en bit ut slog vädret om till regn och blåst varpå pappan kantrade och hamnade i vattnet. Han saknade flytväst men lyckades simma in till land där han sedan ser att även sonens kajak kantrat. Sonen hade till skillnad från sin pappa flytväst men Dan Bergh, insatsledare på räddningstjänsten i Söderhamn, uppger att den satt dåligt.

En person som befann sig på platsen tog sig ut till sonen med båt och lyckades få upp honom ur vattnet innan räddningstjänsten anlände. Både pappan och sonen fördes med ambulans till jourcentralen i Söderhamn för kontroll då man var nerkylda.

- Annons -