Segersta: Oljeutsläpp vid Landafors kraftverk

818
Foto: Daniel Sjöholm

Vid 10-tiden på onsdagen larmades räddningstjänsten till Landafors kraftverk där ett utsläpp av olja skett.

Enligt Pär Wikblad, insatsledare på räddningstjänsten i Bollnäs, är det hydraulolja som runnit ut från en maskin inne i kraftverket. Oljan har sedan runnit till en oljeavskiljare som dessvärre blivit full varpå olja fortsatt ut i vattnet nedströms kraftverket. Pär Wikblad uppger att det är runt 100 liter som hamnat i avskiljaren men hur mycket som gått ut i vattnet är okänt.

Brandmän från Kilafors har under dagen arbetat med att lägga länsar nedanför kraftverket. Ytterligare länsar rekvirerades senare ut till platsen från räddningstjänsten i Söderhamn. Utöver räddningstjänsten finns personal från miljökontoret och kraftbolaget på plats för att reda ut utsläppet.

Foto: Daniel Sjöholm
Foto: Daniel Sjöholm
Foto: Daniel Sjöholm
Foto: Daniel Sjöholm
- Annons -