Bergby: Brand i racebuss

804
Foto: Daniel Sjöholm

Vid kl 15:45 på fredagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till en brand i en buss på E4 mellan Tönnebro och Axmartavlan.

Det var i en buss ombyggd till en racebuss som det under färd uppstått en brand i motorutrymmet. När räddningstjänsten anlände till platsen hade de som färdades i bussen själva släckt branden. Enligt Lars Andersson, styrkeledare på räddningstjänsten i Bergby, hade det till en början brunnit med öppna lågor under bussen.

Räddningstjänsten kylde av det drabbade området med vatten och tog hand om en del diesel som runnit ut från bussen. I fordonet fanns en driftingbil som senare togs ut ur bussen för vidare transport med ett annat fordon.

Inga personer kom till skada i samband med händelsen som inte heller påverkade trafiken i någon nämnvärd omfattning. Bussen kommer att bärgas från platsen under eftermiddagen.

- Annons -