Söderala: Utsläpp på väg 640

1198
Foto: Daniel Sjöholm

Vid 08-tiden på lördagsmorgonen skedde ett utsläpp av hydraulolja på väg 640 mellan Kinsta och Marmaskogen.

Det var i höjd med Gropen som en traktor fått haveri och i samband med detta hade hydraulolja runnit ut på vägbanan. Räddningstjänsten åkte till platsen för sanering men man kunde konstatera att utsläppet skett på en sträcka på ett några hundra meter varpå Trafikverket kontaktades för vidare åtgärd. Enligt uppgift från räddningstjänsten kommer Trafikverket ombesörja sandning av vägen.

Vid kl 12:00 på lördagen var utsläppet fortfarande inte åtgärdat från Trafikverkets sida. Enligt Per-Ove Johansson, insatsledare på räddningstjänsten i Söderhamn, tog man hand om de pölar som fanns i anslutning till traktorn. I övrigt var utsläppet för stort för dom att ta reda på och man lämnade över till Trafikverket. Enligt Per-Ove Johansson har SOS Alarm fått in fler samtal om utsläppet under förmiddagen.

Personer som färdades på cykel, moped eller motorcykel bör vara observanta på sträckan då det råder halka på det förorenade området.

-Det rinner på vissa ställen men tydligen är det ingen som vill ta ansvar. Händer det en olycka med en motorcykel är väl alla plötsligt ovetande om utsläppet, säger en boende intill vägen där utsläppet skett.

Strax efter kl 15:00 fanns entreprenör på plats för sandning av den drabbade sträckan.

- Annons -