Axmarby: Hyggesbrand norr om Axmarby

997

Strax efter kl 12:00 på måndagen fick räddningstjänsten larm om en brand på ett hygge mellan Axmarby och Axmarbruk.

Räddningstjänsten från Bergby åkte till platsen och senare har även förstärkningar från Gävle larmats till platsen.

Området ligger några hundra meter från farbar väg och räddningstjänsten arbetade strax efter kl 13:00 med att dra fram slang till brandplatsen. Personal på plats uppskattar att en yta ungefär lika stor som en fotbollsplan ska brinna.

Vid kl 13:30 hade man fått fram vatten till brandplatsen men bara till delar av brandområdet. Enligt Daniel Holmström, inre befäl på Gästrike Räddningstjänst, är branden inte under kontroll.

Brandplatsen är belägen mellan väg 583 och Ostkustbanan. Branden har enligt skogsarbetare på platsen orsakats av gnistor från en skotare som åkt på hygget. När branden upptäcktes av personal på plats uppskattade man att det rörde sig om cirka 15 kvadratmeter som brann. Man använde flera brandsläckare i ett försök att släcka branden men ganska snabbt insåg man att man att det inte skulle lyckas.

Vid kl 13:50 uppgav Daniel Holmström, inre befäl på Gästrike Räddningstjänst, att man börjat få branden under kontroll. Man uppskattar att det brunnit på cirka 400 kvadratmeter. Man kommer bli kvar på platsen flera timmar för eftersläckning.

- Annons -