Stugsund: Brand på balkong

704
Foto: Daniel Sjöholm

Strax före kl 16:00 på fredagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till en brand i en villa vid korsningen mellan Strandgatan och Skeppsgatan i Stugsund.

Enligt de första uppgifterna brann det med öppna lågor i den aktuella fastighet som inhyser flera lägenheter. När räddningstjänsten anlände till platsen kunde man konstatera att det hade varit en fullt utvecklad brand på en balkong som tillskyndande allmänhet lyckats släcka.

Enligt Pär Palm, insatsledare på räddningstjänsten i Söderhamn, har dessa personer handlat mycket föredömligt. Rutan till balkongdörren hade spruckit av värmen och Pär Palm uppger att det förmodligen bara handlade om minuter från en värre utgång.

Räddningstjänsten har ventilerat en del rök från fastigheten och kontrollerat så att branden var helt släckt. Ärendet kommer att lämnas över till polisen som kommer att utreda orsaken till branden.

Foto: Daniel Sjöholm