Simeå: Lastbilsolycka på väg 83

1582
Foto: Daniel Sjöholm

Strax efter kl 08:00 på lördagsmorgonen inträffade en trafikolycka på väg 83 mellan Vallsta och Järvsö.

Enligt de första uppgifterna skulle en lastbil och två personbilar vara inblandade i olyckan. När räddningstjänsten anlände till platsen kunde man konstatera att det rörde sig om en singelolycka med en lastbil. Lastbilen färdades norrut och chauffören uppger att han fått sladd i snömodden. I samband med detta körde man in i ett räcke innan ekipaget vek ihop sig och blev ståendes tvärs över vägen.

Enligt Ingemar Johansson, insatsledare på räddningstjänsten i Bollnäs, var chauffören oskadd och inga läckage hade uppstått från lastbilen. Vägen är helt avstängd och man har beställt tungbärgare till platsen för att få undan fordonet. Det var vid kl 09:30 oklart när vägen åter kan öppnas.

I samband med olyckan körde en efterföljande bilist i diket när man försökte få stopp för hindret på vägen. Inte heller i den händelsen skadades några personer.

- Annons -