Glössbo: Personbil körde genom busskur

1939
Foto: Daniel Sjöholm

Vid kl 06:30 på söndagsmorgonen slog allmänhet larm till polisen med anledning av en singelolycka på väg 50 i Glössbo. Polisen i sin tur larmade räddningstjänst då det uppstått läckage från fordonet.

På plats kunde man konstatera att det aktuella fordonet färdats väg 652 från Trönö. Spår visar att man en bit före korsningen färdats på fel sida av vägen och där börjat bromsa hårt ner mot korsningen. Framme vid korsningen har man kört upp på trottoaren där man slagit sönder oljetråget innan man fortsatt över vägen, in i ett räcke, och sedan kört igenom en busskur för att slutligen hamna i diket.

Då det är vattenskyddsområde på platsen såg räddningstjänsten till att dra upp fordonet på vägen för att kunna sanera den olja som runnit ut i diket. Man städade även ihop material från busskuren som låg kring olycksplatsen.

Den eller de personer som färdats i fordonet fanns inte kvar på platsen och ingen av de inblandade har heller kontaktat polisen om det inträffade. Initialt kommer man rubricera det hela som obehörigt avvikande från olycksplats, dock kan rubriceringen ändras och nya misstankar tillkomma, uppger polisen. Man hade vid 07:30-tiden varit i kontakt med fordonets registrerade ägare och man kommer nu att utreda händelsen vidare.

- Annons -