Söderhamn: Företagare envarsgrep inbrottstjuv

3038

Vid 02-tiden natten mot torsdag kunde polisen gripa två personer efter att ägaren av Pumpens Närbutik & Bilvård på Norralagatan i Söderhamn ertappat de båda under ett pågående inbrott.

Företaget har under den senaste tiden utsatts för flera stölder ur bland annat bärgningsbilar som stått parkerade på adressen. Efter att Cahit ”Jalle” Yenigun natten mot torsdag kom till platsen efter att ha varit ute på ett jobb bestämde han sig för att stanna kvar i en av bärgningsbilarna.

-Vi har haft en del stölder på nätterna den senaste tiden och jag fick en känsla av att det var dags igen och bestämde mig för att vakta i en av bilarna, säger Cahit Yenigun.

Efter att ha somnat vaknade han senare av att han hörde ljud och såg då att två personer försökte ta sig in i ett skåp på det fordon han satt i. Han hoppade då ut och konfronterade de båda männen som i samband med detta även erkände att dom varit på platsen vid tidigare tillfälle. Cahit Yenigun berättar att han larmade polisen och att en av männen då sprang från platsen. Den andra mannen lyckades han hålla kvar på plats fram till dessa att polisen anlände.

-Polisen var här på kanske fem minuter. Efter ytterligare 10 minuter hade dom fått tag i den andre personen, säger Cahit Yenigun.

De båda männen, som är i 25 respektive 40-årsåldern, greps för stöld ur fordon och hördes under natten om brotten. Efter förhören anhöll åklagare de båda männen uppger Mikael Hedström, Presstalesperson på Polisen region Mitt.

Polisen är tacksamma att det i samband med ingripandet gick bra för Cahit Yenigun. Mikael Hedström uppger att man även är mycket tacksamma för att hans rådiga ingripande vid händelsen och att han ringde 112 så snabbt som han gjorde. Man ska alltid kontakta polisen på 112 när man ser att brott begås. Mikael Hedström uppger att man noga måste överväga om man ska ingripa innan polis kommer till platsen. Det som är viktigt är att man iakttar och berättar för polisen tydligt vad man har sett.

De båda männen ska enligt uppgift också haft föremål med sig som kan sättas i samband med ytterligare inbrott i området, bland annat på Åsgårdens Äldreboende.

- Annons -