Gävle: Två gripna efter bilbränder på Alderholmen

359

Vid 02-tiden natten mot söndag larmades räddningstjänsten till Redargatan på Alderholmen med anledning av en bilbrand.

Även polis larmas till platsen och ungefär när dessa kommer till platsen uppstår ytterligare en bilbrand i närheten. Polisen börjar undersöka spår i snön och ganska snart kan man finna och gripa en misstänkt gärningsman i närheten.

Av spåren att döma verkar det finnas ytterligare en gärningsman i området varpå polisen börjar söka efter denne. Spåren leder ut i terrängen mot Testeboån varpå även räddningstjänsten sätts in i insatsen. Vid 03-tiden påträffas ytterligare en person som visade sig vara blöt efter att ha gått ner sig i vattnet någonstans i området.

Båda personerna, män i 20-årsåldern, greps och anhölls senare under natten av åklagare.

- Annons -