Söderhamn: Villabrand vid Stålnäset

1535
Foto: Daniel Sjöholm

Vid kl 21:00 på torsdagskvällen larmades räddningstjänsten till en brand i en villa på Stålnäsvägen i Söderhamns skärgård.

Initiala uppgifter gjorde gällande att det skulle brinna med öppna lågor i fasaden. Räddningstjänsten skickade två styrkor till platsen och när man tagit sig fram till huset kunde man konstatera att det brann kraftigt i huset och att det inte skulle gå att rädda.

Vägarna i området var mycket hala och sista biten fram till platsen var ren blåis. Räddningstjänsten tvingades stanna med sina fordon och dra slang de sista 400-500 meterna. Räddningstjänsten har begärt ut sand till platsen.

Enligt de första uppgifterna ska inga personer ha skadats i samband med branden. Stålnäsvägen är helt avstängd i samband med släckningsarbetet. En person på plats uppger att villan används som året runt boende.

Foto: Daniel Sjöholm