Gävle: Stopp på E4 efter lastbilsolycka

2542

Vid 05-tiden på torsdagsmorgonen larmades räddningstjänsten i Bergby och Gävle till en singelolycka med en lastbil på E4 mellan Gävle och Hagsta.

Enligt Johan Melin, inre befäl på Gästrike Räddningstjänst, är det en lastbil som kört in i mitträcket i norrgående riktning i höjd med Skarvberget. I samband med detta uppstod ett läckage av diesel från lastbilen.

I samband med att olyckan inträffade körde flera personbilar i diket eller in i mitträcket. Inga personer ska dock ha skadats i någon av morgonens händelser.

Enligt räddningstjänsten ska det ha varit mycket halt på olycksplatsen. Vägen är helt avstängd i båda riktningar och Trafikverket uppgav vid kl 09 att man preliminärt kan öppna vägen vid 16-tiden. Trafiken leds förbi platsen via väg 583.

- Annons -