Enånger: Brand i bygdegård – Misstänks vara anlagd

1662
Foto: Daniel Sjöholm

Strax efter kl 23:00 på julaftonskvällen larmades räddningstjänsten till en brand i bygdegården i Enånger.

När man anlände till platsen visade det sig att det brunnit i och bakom en större anslagstavla som satt monterad på en yttervägg. Enligt Martin Eriksson, insatsledare på Norrhälsinge Räddningstjänst, hade personer på plats lyckats riva ner anslagstavlan från väggen och släcka branden när man kom fram till platsen.

Man misstänker att branden är anlagd varpå polisen spärrat av kring brandplatsen för en teknisk undersökning. Man har även fått en del vittnesuppgifter som man kommer att följa upp. Vid 01-tiden griper polisen en man i 40-årsåldern som man misstänker ha anlagt branden. Enligt Daniel Wikdahl, presstalesperson på Polisen region mitt, anhölls mannen senare av åklagare.

Tack vara insatsen från de personer som upptäckte branden blev skadorna relativt begränsade.