Edsbyn: Villabrand på Armborstvägen

3334
Foto: Daniel Sjöholm

Vid kl 05:30 på julaftonsmorgonen larmades räddningstjänsten till en brand i en villa på Armborstvägen i Edsbyn.

När första styrkan från Edsbyn kom fram till platsen kunde man konstatera att det rörde sig om en fullt utvecklad brand på övervåningen. Förstärkning från Alfta och Bollnäs larmades till platsen men vid kl 08:00 kunde Pär Wikblad, insatsledare på räddningstjänsten i Bollnäs, konstatera att övervåningen var helt utbränd och huset därmed totalskadat.

En person ska ha tagit sig ur huset oskadd men det är i övrigt oklart om några fler människor funnits i huset, säger Pär Wikblad. Senare uppgav dock polisen att man befarar att en person kan ha blivit kvar i huset i samband med branden.

Vid 09:30-tiden började man att trappa ner på personal på platsen och gått över på ren eftersläckning.

Brandorsaken är okänd.

- Annons -