Ljusdal: Polisen prejade misstänkt drograttfyllerist

593
Foto: Polisen

Vid 20-tiden på tisdagskvällen fick polisen preja en bil i Ljusdal för att få stopp på föraren som försökte köra ifrån polisen i samband med en kontroll.

Det var i samband med att man skulle kontrollera fordonet vid Gärdeåsskolan som föraren av fordonet valde att försöka köra ifrån polisen. För att stoppa den vingliga färden blev patrullen tvungen att preja bilen av vägen.

Det visade sig att föraren inte hade något körkort samt att man misstänkte att denne vara både narkotika och alkoholpåverkad. Föraren är nu misstänkt bland annat grovt rattfylleri, grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik, ej stanna på polismans tecken samt brott mot knivlagen.

I bilen befann sig ytterligare två personer, bilägaren som blev misstänkt för tillåtande av olovlig körning, och en tredje person som blev misstänkt för att att vara narkotikapåverkad.

Bilen beslagtogs av polisen.

Foto: Polisen