Söderhamn: Singelolycka på Köpmangatan – Föraren smet från platsen

Foto: Daniel Sjöholm

Vid kl 22:30 på måndagskvällen fick polis och räddningstjänst larm om att en singelolycka inträffat på Köpmangatan i Söderhamn.

Det var en personbil som hade kört in på gågatan i anslutning till Källgatan och där kolliderat med en lyktstolpe och en flaggstång. Efter kollisionen lämnade föraren av fordonet platsen till fots utan att ge sig till känna.

Hundpatrull skickades till platsen för att söka efter föraren och polisen tog hand om airbagen som löst ut för att eventuellt kunna säkra spår för att senare kunna styrka vem som kört bilen. Fordonet som är hemmahörande i en grannkommun var avställt.

Räddningstjänsten sanerade ett mindre utsläpp och man kontaktade även tekniska kontoret för åtgärd av den nedkörda lyktstolpen.