Holmsveden: Brand i lastbil och verkstadsbyggnad

1568

Vid kl 23:45 på torsdagskvällen larmades räddningstjänsten till en brand i en lastbil vid ett företag i Landsvägstorpet mellan Holmsveden och Stråtjära.

Enligt Jan Eriksson, insatsledare på räddningstjänsten i Söderhamn, har det av okänd anledning börjat brinna i lastbilen på vilken en farmartank med flygbränsle stod lastad. När räddningstjänsten från Holmsveden anlände till platsen brann det kraftigt i lastbilen samt i väggen på en verkstadsbyggnad intill.

Styrkan från Holmsveden kunde relativt snabbt släcka branden i väggen. Vid kl 00:50 brann det fortfarande i lastbilen men det berodde enligt Jan Eriksson på att man bedömde det som bättre för miljön att låta branden brinna ut av sig själv.

Jan Eriksson uppgav senare att man efter samtal med representanter från företaget, som bland annat har helikopterverksamhet, kunde konstatera att den aktuella tanken på lastbilen förmodligen varit näst intill tom.

Man misstänker att branden i lastbilen och fastigheten är anlagda och att de båda bränderna anlagts var för sig. En anmälan gällande mordbrand kommer att upprättas och platsen har spärrats av i avvaktan på en teknisk undersökning.

Räddningsenheter från Holmsveden, Söderhamn, Bollnäs och Kilafors larmades till platsen. Vid kl 01:30 hade alla styrkor utom den från Holmsveden lämnat platsen.

Inga personer kom till skada i samband med branden.

- Annons -