Ljusdal: Trafikolycka på väg 84

466

Strax före kl 07:00 på torsdagen larmades polis, ambulans och räddningstjänst till en trafikolycka på väg 84 i höjd med Snäre utanför Ljusdal.

Det var en pickup med släp som fått sladd och slagit i en mötande bil med sitt släp. Efter kollisionen gick pickupen av vägen och voltade. I fordonet färdades fem personer varav två ska ha skadats allvarligt. Samtliga i pickupen fördes till sjukhus för vård, en med ambulanshelikopter.

I det mötande fordonet färdades en man i 65-årsåldern som fick skador av glassplitter. Han ska dock inte behövt sjukhusvård. Föraren av pickupen blåste enligt Linda Wideberg, presstalesperson på polisen region mitt, positivt i polisens sållningsinstrument och misstänks nu för rattfylleri, vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada.

- Annons -