Bollnäs: Man sprayade pepparspray mot polispatrull

1044

När en polispatrull på fredagskvällen skulle kontrollera en kvinna i 20-årsåldern vid Vilhelminatunneln i Bollnäs sprayade en passerande man pepparspray mot poliserna.

Dan aktuella kvinnan var enligt polisen efterlyst och då hon skulle kontrolleras försökte hon springa från platsen. Hon kunde snabbt stoppas och när poliserna arbetar med kvinnan sprayar en man på cykel pepparspray mot poliserna då han passerar.

Poliserna behöver inte uppsöka sjukvård och skadas inte av sprayen men blir allmänpåverkade med hosta osv uppger Daniel Wikdahl, presstalesperson på Polisen region mitt..

Vid en husrannsakan i Bollnäs ungefär en timme senare grips mannen, som uppges vara i 30-årsåldern, med pepparsprayen. Sprayen har han fickan och i lägenheten anträffas också ett antal luftvapen som misstänks vara modifierade. Mannen misstänks därför för brott mot vapenlagen samt hot/våld mot tjänsteman.