Forsa: Brand i förskola

540

Vid 17-tiden på söndagen larmades räddningstjänsten till en brand i förskolan Hasselbacken i Sörforsa utanför Hudiksvall.

När räddningstjänsten anlände till platsen brann det kraftigt i en del av förskolan. Ett vittne uppger att han upptäckte att det brann i ett fristående sophus intill skolan. Kort därefter upptäckte man även att det brann under taket till en mindre utbyggnad på själva förskolan. Enligt vittnet handlade det sedan om minuter innan hela taket brann.

Räddningstjänsten tog hjälp av en grävmaskin för att gräva av en korridor som förbinder den brinnande byggnaden med resten av förskolan för att förhindra branden från att sprida sig vidare.

Strax före kl 19 arbetade räddningstjänsten fortfarande på platsen. Inga personer ska ha skadats. Så fort det är möjligt kommer brandplatsen att spärras av och en teknisk undersökning kommer att utföras.