Tönnebro: Vägarbetare påkörd – Bilist smet från platsen

4361

Vid 19-tiden på tisdagskvällen larmades polis, ambulans och räddningstjänst till E4 mellan Söderhamn och Tönnebro med anledning av att en vägarbetare blivit påkörd.

Mannen har berättat att han befann sig i en bil när han blev påkörd. Hans uppgift var att kontrollera att E4:an var helt fri från obehöriga fordon eftersom det pågår vägarbeten.

I närheten av Tönnebro anträffar han dock en obehörig personbil som framförs i diket till E4:an. Han signalerar till personbilen att den ska följa efter honom så att den kan lotsas ut ur det avstängda området. Men då kör den andra föraren in i honom bakifrån. Mannen upplever att påkörningen sker med flit och chockas av händelsen.

Det andra fordonet avviker från olycksplatsen och mannen försöker själv ta sig till sjukhus men kan inte köra längre än till Sörljusne varifrån 112 rings.

Polis har sökt av det avstängda området på E4 och även sökt i skogen runt omkring men inget fordon som sätts i samband med händelsen har påträffats.
Vägarbetarens fordon har tagits i beslag för teknisk undersökning.

Mannen som är i 20-årsåldern fördes till sjukhus med nack- och ryggsmärtor. Polisen kommer att upprätta en anmälan om vållande till kroppskada och en anmälan om smitning.