Söderhamn: Omfattande garagebrand på Skytten

4111

Vid midnatt natten mot tisdag larmades räddningstjänsten till en brand i en garagelänga vid Pipgränd på Skytten i Söderhamn.

Enligt Per-Ove Johansson, insatsledare på räddningstjänsten i Söderhamn kunde man redan under framkörningen till adressen se att det rörde sig om en fullt utvecklad brand. När man kom fram slog lågorna redan ut genom taket på den aktuella garagelängan varpå man inriktade sig på att förhindra branden från att sprida sig vidare i längan samt till ett flerfamiljshus intill.

Strax före kl 01:00 uppgav Per-Ove Johansson att branden var under kontroll. Då hade halva garagelängan rasat ihop och man hade fått stopp på branden vid en brandvägg mitt på längan. I den del som förstördes stod tre personbilar som blev helt utbrända.

Flera fönsterrutor på gaveln till det bostadshus intill garagelängan hade gått sönder av värmen och räddningstjänsten var därför in i dessa och kontrollerade. Inga personer ska ha skadats i samband med branden.

Polisen har spärrat av platsen och en anmälan gällande mordbrand kommer att upprättas. Detta då det funnits risk för spridning i kombination med värdet det som brunnit upp. Det finns i nuläget ingen misstänkt för branden som är en av flera i området under sommaren.