Trönö: Crossolycka utmed gamla Ostkustbanan

1242

Strax före kl 20:00 på fredagskvällen larmades ambulans och räddningstjänst till en crossolycka utmed gamla Ostkustbanan i Trönödal.

En person i ett sällskap med två crossar hade vurpat utmed banvallen på gamla ostkustbanan efter att dom åkt norrut mor Lindefallet från Östra Trönbyn. Personerna visste inte riktigt vart dom var och då dom hade dålig mottagning på sina telefoner lyckades inte SOS Alarm att positionera dessa.

Räddningstjänsten från Söderhamn började söka i området tillsammans med Trönö brandvärn, fler ambulanser och ambulanshelikopter från Mora. Med hjälp av ljudet från utryckningsfordonens sirener och några privatpersoner med fyrhjulingar kunde man konstatera att de båda befann sig i närheten av kommungränsen mot Hudiksvall.

Ambulanshelikoptern ska ha landat på en vändplan någonstans norr om Järsjön dit den skadade personer skulle transporteras för att sedan föras till sjukhus, troligtvis med vägambulans. Personen i fråga ska enligt Jan Eriksson, insatsledare på Räddningstjänsten i Söderhamn, efter olyckan ha varit vaken men exakt vilka skador förutom ett benbrott personer drabbats av är oklart.

- Annons -