Söderhamn: Tjur räddades ur å

773
Foto: Daniel Sjöholm

Några minuter efter kl 12:00 på tisdagen fick räddningstjänsten larm om att en tjur gått ner sig i Söderalaån strax väster om Ålsjön i Söderhamn.

När räddningstjänsten anlände till platsen fanns tjuren i ån som gick mellan två större fält. Med hjälp av en vinsch kunde man strax före kl 13:00 dra upp tjuren från själva vattnet till kanten av ån. Tjuren som efter detta var ganska medtagen lyftes senare med en kran längre in i hagen.

Vid kl 13:40 hade tjuren återfått så pass mycket energi att han själv kunde resa sig upp och på vingliga ben traska iväg. Strax före kl 14:00 lämnade räddningstjänsten platsen och då sågs tjuren i nära anslutning till en flock med kossor.

Det är okänt exakt hur länge tjuren befunnit sig i vattnet men enligt Dan Bergh, insatsledare på Räddningstjänsten i Söderhamn, såg man tjuren i hagen senast under måndagen.