Stugsund: Larm om befarad drunkning

1572
Foto: Daniel Sjöholm

Vid 09:30-tiden på lördagen larmades räddningstjänst och sjöräddning om en befarad drunkning i Söderhamnsfjärden utanför Marlenedal.

Enligt Dan Bergh, insatsledare på Räddningstjänsten i Söderhamn, kom larmet in från personer som sett en båt driva i fjärden och en man hänga i denna. Man befarade att något inträffat och att det eventuellt kunde finnas någon i vattnet.

När räddningstjänsten kom fram till båten fann man en sovande man i denna. Mannen väcktes och man kunde då konstatera att det inte skett någon olycka och att det inte skulle finnas någon person i vattnet.

Mannen transporterades in till sjöräddningsstationen i räddningstjänstens båt där en ambulans väntande för att kontrollera honom. Båten mannen satt i drogs in till land av Sjöräddningssällskapets båt Rescue Arizona.

Enligt Dan Bergh är det oklart varför mannen hamnat där han hamnat. Polis är kontaktade för att reda ut det hela.

Foto: Daniel Sjöholm
- Annons -