Söderhamn: Lastbil och personbil i kollision

1514
Foto: Daniel Sjöholm

Vid kl 16:15 på tisdagseftermiddagen larmades ambulans och räddningstjänst till en trafikolycka med en lastbil och personbil vid trafikplats Söderhamn Södra.

Både lastbilen och personbilen hade svängt av från E4 i södergående riktning och in på avfarten mot väg 50. Uppe vid droppen skulle lastbilen, som låg först, svänga höger in på väg 50 mot Bollnäs. Av oklar anledning har den efterföljande bilisten börjat köra om lastbilen på insidan varpå man blev klämd mellan lastbilen och ett vägräcke.

I vardera fordon färdades en person och ingen av dessa kom till skada. Olyckan orsakade dock stopp i trafiken ut från Söderhamn mot de västra kommundelarna varpå långa köer uppstod både på Söderhamnsporten och Södra Tvärleden. Relativ kort efter kunde dock de båda fordonen flyttas till en bussficka en bit från olycksplatsen och trafiken släppas på.