Vallvik: Brand på Vallviks Bruk

930

Strax efter kl 13:00 på torsdagen larmades räddningstjänsten till en brand på Vallviks Bruk i Vallvik söder om Söderhamn.

Det ska brinna på taket till en byggnad inne på industriområdet. Enligt de första uppgifterna ska det vara pappersmassa som ligger på och omkring taket som brinner. Räddningstjänsten har tagit sig upp på taket med hjälp av sitt höjdfordon för att bekämpa branden.

Ulf Ohlson, insatsledare på räddningstjänsten i Söderhamn, uppgav senare att det brann i isolering samt massa uppe på taket till den aktuella byggnaden. Med hjälp av skärsläckare fick man in vatten i väggar samt tak på den aktuella byggnaden. Efter att man slagit ner branden bröt man upp taket för att komma åt att släcka ordentligt.

Vid 15:30-tiden lämnade man över ansvaret till Vallviks Bruk och lämnade platsen. Exakt vad som orsakat branden är oklart men byggnaden ska vara en del i någon form av torkprocess varpå varmgång eventuellt kan ses som orsak.

Inga personer ska ha skadats i samband med branden.