Söderhamn: Brandbil krockade på Kungsgatan

1209

På lördagseftermiddagen kolliderade en brandbil under utryckning med en personbil på Kungsgatan i Söderhamn.

Brandbilen var på väg till ett olycksfall i skärgården då man kolliderade med en personbil i korsningen mellan Kungsgatan och Skolhusgatan. Föraren av personbilen, som skulle köra ut från Skolhusgatan, uppmärksammade av oklar anledning inte brandbilen som påkallade fri väg samt färdades på huvudled.

Föraren av brandbilen lyckades väja varpå personbilen körde in i sidan på brandbilen. Varken föraren av personbilen eller de två personerna i brandbilen skadades. Brandbilen fick dock sådana skador att man inte kunde fortsätta sin utryckning. Istället skickades ytterligare personal i ett annat fordon till den nödställde.

Den aktuella brandbilen är tagen ur drift.

- Annons -