Söderhamn: Trafikolycka på E4

1179
Foto: Daniel Sjöholm

Vid 15:30-tiden på onsdagen larmades polis, ambulans och räddningstjänst till en trafikolycka på E4 mellan Söderhamn och Tönnebro.

Det var strax söder om Ålsjön i norrgående riktning som en lastbil och en mindre skåpbil kolliderat. Olyckan inträffade då lastbilen bromsat in då framförvarande trafik av någon anledning minskat farten. Föraren av skåpbilen uppmärksammade inte detta och körde in i lastbilen bakifrån.

Lastbilen, en tankbil, var skyltad för farligt gods men enligt uppgift ska denne ha varit tom vid olyckstillfället. Efter olyckan kunde lastbilen fortsätta för egen maskin från platsen. Skåpbilen blev kraftigt demolerad i fronten och blev tvungen att bärgas  från platsen. Ingen av de inblandade personerna kom till skada.

Då olyckan skedde på enkelfilig sträcka blev det helt stopp i norrgående riktning fram till att fordonet bärgats. När man åter släppte på trafiken vid kl 16:30 sträckte sig köerna ner till Höljebro.

Foto: Daniel Sjöholm
- Annons -