Gävle: Brand i linjebuss

448
Foto: Roger Nilsson

Vid kl 15:30 på fredagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till en brand i en buss på E16 i Gävle.

Det var strax efter rondellen vid Teknikparken som det börjat brinna i motorutrymmet på en linjebuss som färdades i riktning mot Sandviken. Enligt Jens Walldorf, inre befäl på Gästrike Räddningstjänst, visade det sig att bussen stod inom ett vattenskyddsområde varpå man tog beslut om att använda minimalt med vatten i samband med släckningsarbetet.

Branden kunde relativt snabbt släckas och begränsas till själva motorutrymmet. I samband med att man utförde släcknings samt saneringsarbete på platsen stängde man av vägen helt i riktning mot Sandviken och ledde trafiken förbi platsen på en mindre väg.

Inga personer kom till skada i samband med branden.

Foto: Roger Nilsson